Search
  • lenkirozman

Z masažo nad jesenske tegobe

Updated: Oct 22, 2020

Se tudi tebi zgodi, da si jeseni brez volje in energije? Posebno takrat, ko so dnevi mokri in temni? To je normalno. Narava se pripravlja na zimsko spanje in z njo tudi tvoje telo. Le da nam sodoben način življenja ne dopušča zimskega spanja, temveč se tempo jeseni le še stopnjuje.

Masaža ti bo pomagala, da bo tvoje telo kljub jesenski zaspanosti pripravljeno na izzive. Pričakuješ lahko vsaj te tri pozitivne učinke:


1. Masaža spodbudi krvi obtok.

Eden od ciljev masaže je, da kri iz nog potisnemo nazaj proti centru telesa. S tem se znebiš občutka težkih nog. Ta tehnika pomaga tudi, če so tvoje noge pogosto otečene ali hladne.


2. Dotik znižuje nivo stresnih hormonov

Že stare civilizacije so poznale zdravilno moč dotika. Sodobna znanost je z meritvami potrdila, da masaža znižuje nivo stresnih hormonov. V praksi to pomeni manj glavobolov, boljši spanec in močnejši imunski sistem.


3. Masaža pomaga koži v hladnem obdobju

Tudi tvoja koža zajoka, ko se prižgejo radiatorji? Zrak v notranjih prostorih postane suh in neizprosen do kože, zunanji mraz pa le pospeši pokanje in luščenje. Pri masaži bo tvoja koža deležna dvojne koristi.


- Uporabljam mandljevo olje, ki je bogato z vitamini in ščiti kožo pred izsuševanjem, masažni gibi pa dodatno pomagajo koži vsrkati vse koristne snovi.


- Druga korist za kožo je izboljšana cirkulacija. Pri masaži se namreč izboljša prekrvavitev vseh masiranih delov telesa, vključno s kožo na teh mestih. Boljša cirkulacija pa hkrati pomeni boljši dotok hranilnih snovi za celice kože, tako da je koža bolje prehranjena.


Celovit pristop

Masaža je lahko dobrodošlo občasno razvajanje. Lahko pa je sredstvo za dosego cilja:


- te jeseni še posebej bolijo ramena od računalnika?

- želiš okrepiti imunski sistem?

- te stara poškodba ovira pri gibanju?


Kadar imaš pred očmi jasen cilj, lahko skupaj pripraviva program. S kombinacijo različnih tehnik, tudi masaže, bo učinek zagotovo dosežen.


6 views0 comments

Recent Posts

See All