poglej si

Naše masaže

Masaža z vročimi kamni

Masaža z vročimi vulkanskimi kamni je prava masažna poslastica za zimske dni, čeprav ljubitelji prisegajo, da se prileže tudi v vročih mesecih. Masaža s črnimi vročimi kamni prinese globoko meditativno sprostitev, spodbuja pa tudi detox, saj na poseben način spodbuja krvni in limfni obtok.

 

Pogosto vprašanje je, ali kamni pečejo? Ne, čeprav vroče kamne kasneje položimo direktno na kožo, pred tem izvedem cel postopek prenašanja toplote, pregrevanja hrbta in hlajenja kamna. Preden kamen odložim na hrbet, ga držim v rokah, da toploto najprej prevzamejo moje dlani. Nato pa s pregreto dlanjo toploto prenesem na hrbet. Šele ko je koža na hrbtu dovolj segreta in kamen dovolj ohlajen, ga previdno postavim na hrbet. Če je še prevroč, postopek ponovim.

 

Vroči kamno seveda niso samo polaganje kamnov, temveč tudi prava masaža. Na del telesa najprej nanesem toplo olje, nato pa s pregretimi kamni hitro drsim po koži. To ustvarja prijeten občutek postopnega segrevanja. Prednost je tudi, da se pregreje vsak del telesa posebej. S tem se izognemo neprijetnim učinkom, ki jih ima lahko savna (hitro bitje srtca, dušenje …). Vseeno pa dosežemo vse pozitivne učinke sprostitve in tedoxa.