poglej si

Naše masaže

Športna masaža

Vsem športnikom je skupno, da svoje mišice vsaj občasno preobremenijo. Sčasoma te male (ali večje) preobremenitve vplivajo na funkcijo – zmanjša se prožnost, moč, treba se je dlje časa ogrevati, začne se pokanje in preskakovanje v sklepih … Če posledice z masažo sproti saniramo, učinkovito preprečimo pojav kroničnih bolečin in zmanjšamo verjetnost za težje poškodbe.

Funkcijo mišic s športno masažo izboljšamo na tri načine:

  • hitrejša regeneracija je posledica izboljšane prekrvavitve in s tem boljše preskrbe mišic.
  • moč in odzivnost se povečata, ker z masažo mišico podaljšamo in odpravimo vozličke ter druge posledice preobremenitev (npr. trigger točke)
  • izboljšata se gibljivost in prožnost, saj s tehnikami za vezivna tkiva spodbudimo regeneracijo tetiv in drugih sklepnih struktur.

Po masaži nastopi lahkoten in sproščen občutek, naslednji dan pa se lahko pojavi muskelfiber. To je znak, da v mišici poteka regeneracija in da je učinek dosežen. Hkrati je to tudi znak, da je bil za masažo že skrajni čas.

Športna masaža je še posebej priporočljiva po večjih športnih podvigih (npr. maraton, daljše kolesarjenje, intenziven trening po katerem imaš muskelfiber …). Z masažo si zmanjšaš potencial za nastanek poškodb in skrajšaš čas, ki ga telo potrebuje za obnovo.